петак, 27. март 2009.

BAGRA I SVETSKA KRIZA

Oni ZAISTA duboko i iskreno veruju da smo mi svi u ovoj zemlji mediokriteti.
Mozda smo i zasluzili da se tako ophode prema nama? Ali, to sad nije tema.
Tema je ono sta ONI rade, verujuci da smo mi mediokriteti.

Do juce su nas HOHSTAPLERI okupljeni oko onog bezbojnog lika nazvanog PREMIJER, ubedjivali kako nama ekonomska kriza ne moze nista, kako drzava nece bankrotirati, kako najugrozeniji slojevi stanovnistva krizu nece osetiti, itd.

Kad ono, ali medjutim, osvanu i juce :) E, juce BANDA veli kako je kriza strasna, kako je drzava ugrozena, kako smo pred bankrotom, i onda cemo morati da stiscemo kais (koji li nam je ovo put, od kad je BANDA u raznim verzijama i sa razlicitim ideoloskim obelezjima na vlasti?) - pa ce tako da oporezuju dodatno te iste NAJUGROZENIJE slojeve stanovnistva. Kakvi idioti! Uzimaju od najugrozenijih da bi navodno imali da daju najugrozenijima. Ili misle da nesrecnik, koji zaradjuje 120 evra usred njihove "uspesne" vladavine - NIJE najugrozeniji?

Onda su, da se Vlasi ne dosete, resili da zamazu oci narodu, ciju su ONI drzavnu kasu doveli do bankrota, i vele - smanjicemo broj ministarstava!
Kakav bezobrazluk!

Ova BAGRA je na vlasti dovoljno dugo da je uspela:
1. Da rasproda sve sto iole vredi u ovoj zemlji - BUDZASTO
2. Da zaduzi drzavu toliko, da prvi put narod NE ZNA koliko je tacno zemlja zaduzena
3. Da do te mere namnozi administraciju i birokratiju (svaka Shusha u vladajucoj koaliciji trebalo je da zaposli svoje bliznje i daljnje, pa i Krkobabic, kog su iz Fonda PIO isterali zbog malverzacija), da bi zbog tog bankrotirala i Amerika.

E, kad se sve to sabere, dolazi se do ovih porazavajucih podataka:
1. Tri milijarde evra od MMF bice nam malo, verovatno vec do kraja leta, i kukace i molice za jos. To je nova bruka, za svakog ko ima OBRAZ, ali oni obraza nemaju, pa im nije neki veliki problem;
2. Vladu treba smanjivati - u svim udzbenicima Politicke ekonomije pise da se u vremenima kriza pravi tzv. "Mala vlada". Ali, vladu treba smanjivati tako sto ce se svesti na 10-12 ministarstava, bez gomila pomocnika, savetnika i slicnih lezilebovica, i sto je najvaznije, bez hiljada neradnika sada zaposlenih kao administracija u tim ministarstvima. tada ce se tek efekat takve stednje videti.
3. "Solidarni" porez treba uvesti, ali sa visokom stopom oporezivanja i samo za prihode vece od 1000 evra mesecno. Sve ispod toga je uzimanje GLADNIMA, s obzirom na cene i potrebe. Tako dobijen prihod treba ukljuciti u drzavni budzet koriscenjem postojeceg (smanjenog!) administrativnog aparata.
4. Valja ograniciti marze, dodatke na cenu i slicno - kako bi se proizvodi lakse kupovali i novac brze okretao.
5. U drzavnim, javnim i ostalim preduzecima treba ograniciti plate, zamrznuti ih, a plate rukovodilaca svesti na max 1000 evra. Ovako cemo i dalje imati situaciju da se, na primer, Zeleznica RASPADA, a da direktor Zeleznica Srbije (koji je jelte kao fol super posten u odnosu na onog prethodnog!) zaradjuje 2.500 hiljade evra, a njegovi najsitniji pomochnicichi, po 1.000!

E kad bi se stvari tako uredile, Srbija bi mozda imala sansu da prezivi krizu...
Ali, pored hohstaplera, propalica, kriminalaca i pederoljuba Tadica, Dinkica i ostatka lopovske ekipe na vlasti - Srbija je UGASILA.

Ako to brzo shvatimo, i GOVNAVOM MOTKOM oteramo BANDU, imacemo neke sanse.
Ako ne, onda - neka se seli ko god moze, a onima koji ostaju, moje saucesce. Sami ste birali.

Нема коментара: