среда, 07. октобар 2009.

IDIOTI, ALL OVER SERBIA

Skupstina Beograda pocastila je zvanjem pocasnog gradjanina spanskog ministra inostranih poslova. Nebitno kog, ministri su (vrlo) promenljiva kategorija, u svim zemlajma osim u Srbiji.
Smislio Tajkun. A kad Tajkun smisli, ja sam siguran da od toga ima neku licnu korist. Ne znam koju i kakvu, mozak mi prosto ne radi na toj interesdzijskoj talasnoj duzini da mogu i da zamislim.
Spanski MIP dobio je licnu cast - kako su obrazlozili - zbog spanskog stava prema Srbiji i pitanju Kosmeta.
Kada dodje novi ministar, kada neki novi Havijer Solana (i on je bio spanski MIP!) radosno zamlatara rucicama i nozicama povodom novog bombardovanja Srbije, kada Spanija eventualno prizna nezavisnost siptarsko-teroristicke tvorevine - hoce li Skupstina Beograda uzeti titulu pocasnog gradjanina "bivsem" Spancu i dodeliti je, recimo, tadasnjem Grku, Slovaku ili Kipraninu?

Snishodljivo-ulizivacka trka traje i na lokalnom nivou. Nakon sto je Tajkun obznanio jos jednu od svojih svemirsko ingenioznih ideja - da Beogradu podari ulicu zverski ubijenog francuskog navijaca Brisa Tatona, Vrnjacka Banja je brze-bolje potrcala da svojoj Promenadi da ima ovog Francuza, koji je, ako niste znali, istorijski zaduzio Carapane.
Strasno je to sto se Tatonu dogodilo, njegove ubice treba najstrozije kazniti, ali sve ovo vec dobija dramaturgiju spanske serije! Sta je to Bris Taton ucinio za Srbiju da dobije makar i sokace sa njegovim imenom bilo gde? Pa da li je Solun jednu svoju ulicu nazvao imenom pre par godina izbodenog Zvezdinog navijaca?

A znate li koliko se znamenitih Srba jos nije okitilo ulicom u Prestonici? Moze li iko da sacini spisak ljudi zasluznijih za Vrnjacku Banju, koji nisu dobili ulicu u njoj? Hoce li neka nova vlada Srbije morati da oduzima titule pocasnog gradjanina, kao sto su postmilosevicevske vlade uzimale "beogradjanstvo" belosvetskim ljudozderima?

Da li je ikog od ucesnika u vlasti u ovoj zemlji briga sto se BRUKAMO i sto se ceo svet SPRDA sa nama?

Нема коментара: