петак, 19. новембар 2010.

TA TVOJA BARKA MALA...

Secate se one "Ta tvoja barka mala, sto pusta na sve strane"...

Ubogom Mitrovicu Mladom Zeljku zlocinacke hrvatske carinske vlasti zaplenile su omiljenu igracku - "jahticu" vrednu tricavih 10-ak miliona evra. Siromasak, uzalud se branio da je ta "skromna barka", na kojoj su celog leta orgijali njegovi puleni iz razlicitih Pink nusprodukt emisija, ustvari vlasnistvo firme ciji on nije jedini vlasnik.

Ispada da su hrvatske vlasti imale muda za ono sto nove vlasti u Srbiji nisu: da zadru u zna-se-kako steceno bogatstvo zemunskog hohstaplera i dzelata srpske kulture za Milosevicevog rezima, ali i dan-danas.

No, ta Mitroviceva "kada" samo je beznacajni delic onoga sto je ovaj zgrnuo razarajuci kulturno bice sopstvenog naroda - a negde sam siguran da ce posledice delanja njega i njemu slicnih devedesetih godina, za narednih 30-ak godina dobiti formu onoga sto sustinski i jeste: genocida nad sopstvenim narodom.

Prosecni Srbin je s pocetka 90-ih godina bacen u nemastinu, izolaciju, kulturni invaliditet, moralno blato, obrazovno beznadje, civilizacijski zapecak... a prosecni Mitrovicu Mladi Zeljko, kao svaki saizvrsilac u zajednickom zlocinackom poduhvatu satiranja semena, nagradjen je parama u dlakava nedra.

Bas kao u degenskim serijama koje emituje na svojoj televiziji, Mitrovic je od zemunskog nista izrastao u balkansko merilo vrednosti i uspeha, dokazujuci pravilo da Srbijom vec 20 godina vladaju tihi mesetari (Milosevic, Delta niotkuda Miskovic, Sapuncicu moj voljeni Beko, Sladak mi Kopaonik Kostic) i glasni muzikanti (Karic Braders, Mitrovicu Mlad Zeljkane, Mladja Ekonomski Guru)...

I onda se cudimo sto u Srbiji nije glavna vest raskol u Crkvi ili poskupljenje mleka, vec sta je Jebena Krmeljusa u brk skresala Sesi Sisi Arkanici...

Нема коментара: