уторак, 12. април 2011.

ZLATNI OKOV ZA CECU ARKANICU

U ovoj zemlju sve može: i da ti zbog par hiljada dinara prodaju stan i ostave te na ulici, i da oladiš milione evra (maraka, dolara) i dobiješ kućni pritvor. Sve je moguće.
Samo treba da ti bude veza ona baraba sa jabukom u ustima. Ili neka druga baraba, svejedno. Poenta je da veza izgleda k‚o svinja i da ima porodične ili slične veze s tobom.

Elem. Čudom se čudim i ne mogu da se načudim da je kafanskoj pevaljki sumnjivog morala, udovici plaćenog ubice, lopovu i prevarantu koja je priznala svoje nedelo, tužilašto obećalo oprost. Nagodili se, vele, da državi uštede troškove.

"Gospođi" iz Žitorađe, sa poprsjem napumpanim do monstruoznosti, olako su oprošteni svi gresi. Osam godina istrage zbog optužbi da je maznula oko 4,5 miliona evra u raznim valutama, i još držala 11 komada oružja u kući (podignutoj i nadograđenoj bez ikakvih dozvola) bačeno je u vodu, jer je dotična, a i njena sestra ekstra, priznala krivicu.

I nagodila se sa tužilaštvom da u sopstvenoj kući sa bazenom odrobija tešku robiju sa narukvicom oko članka, celih godinu dana (minus tri meseca pritvora)i plati milion ipo evra globe. Mukica.

Bravo!
Taman kad sam pomislio da me više nikakva banditska konstrukcija u ovoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu ne može iznenaditi, "obradovali" su me tužioci. Oni isti, koji su snimali i do besvesti vrteli na svim televizijama, hapšenje jedne istinske fudbalske legende, isti oni koji zbog par lovačkih pušaka maltretiraju ženu Ratka Mladića i sude joj, sada su postigli "istorijski dogovor" sa Cecom Arkanicom: maznula si 4,5 miliona, oružje ćemo zaboraviti, ako hoćeš da si čista - daj državi trećinu, sebi zadrži trećinu... a ona treća trećina, e ona me buni... Ko li ju je uzeo?

Treba dakle biti iz istog mesta kao mediokritet sa jabukom u ustima, treba imati lep odnos sa saborcem pokojnog muža, i to je dovoljno za miran i bezbrižan život u Srbiji Borisa Tadića.

Kakvu poruku tužilaštvo šalje? Da je sasvim u redu baviti se kriminalom. Ceca Arkanica će platiti TREĆINU ukradene sume, za pištolje neće odgovarati, odslužiće nekoliko meseci u svom domu, sa zlatnim lančićem oko gležnja "made in Žitorađa", i iza toga izaći bogatija za tri miliona evra. Pa, nije loše. I tata bi, sine. Da za godinicu zaradim tri miliona evra. 250.000 mesečno. Malo li je?

Pošto je dogovor krajnje idiotski, potpuno je nelogično da je ikome sa imalo zdravog razuma palo na pamet da ga napravi. Zato pitam:
- ko je u tužilaštvu uzeo pare da napravi ovakav dogovor sa Cecom? (ovde stvarno NE ZNAM odgovor);
- ko je od političara vršio pritisak na tužilaštvo da se napravi ovakav dogovor sa Cecom? (ovde sam SKORO SIGURAN u odgovor);
- ko je bandit koji sve to dopušta? (ovde sam SIGURAN u odgovor);
- dokle će ovaj narod sve ovo da trpiL? (e, ovo mi je POTPUNA NEPOZNANICA)

Нема коментара: