петак, 2. децембар 2011.

DANKE, DEUTSCHLAND!

Reče uboga Angela ono šta su svi u Srbiji "znali", a vlast nas uporno ubeđivala u suprotno.

Sasu nam Angela, pravo među oči: "Srbija u ovom trenutku ne ispunjava uslove za status kandidata za EU". Sto ce reci, "auf vidersehen Srbijo, mi smo se sa vama samo malo igrali".

I tako je poslednji predizborni adut narandžaste koalicije nestao kao mehur od sapunice. Surovo brutalna penetracija ostavila je našeg manekena bez teksta. Samo je jedan član ove nesrećne naše vlade, koja se bavi masovnim opsnenama, priznao: "Proširenje Evropske unije nije prioritet evropskih lidera", izjavio je škrbavi predsednik Teniskog saveza Srbije.

Mogli bi i mi najzad, zvanično, da kažemo "Auf vidersehen, Evropo. Mi tako nećemo da se igramo".

Ali, to ova Vlada neće reći. Ni jedna Vlada Srbije posle 5. oktobra to ne bi rekla, ne zato što se ne bi odrekla Evrope, već zato što ni sama nije znala kuda ide. I kako. I zašto. I čime. I koliko.

Miloševićeva vlada je bar znala kuda ide, bez obzira što je to bio (vrlo) pogrešan put.

Realno, sada im je i preteško da se to kaže. Pod parolom te Evrope prodali su sve šta su mogli, polegli su spuštenih gaća pod kog su mogli, usvojili svakakva budalasta, pa i ponižavajuća, zakonska rešenja... Ne, zaglibili su, jer im je jedina politička platforma bila "Evropa". I sad su dobili Evropu među oči. Ili u donji deo leđa? Ili je kod njih to sve isto?

Na celu tu poruku iz Berlina, Boka i ekipa će (ponovo) reagovati autistično: Boka nesrećnik se spakovao da učestvuje na međunarodnoj konferenciji koja se održava povodom kongresa opozicione Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD), a istom tom Kongresu SDP će kao gost prisustvovati i Onaj-što-mu-treba-zabraniti-da-se-slika-bez-jabuke-u-ustima.

Genijalno, diplomatski, fantastično. Kao dete koje se upogani u gaće, pa kad dobije grdnju zbog toga, beži kod drugog roditelja. U ovom slučaju, na žalost, nedostaje i spoznaja da se roditelji neće konfrontirati zbog toga.

No dobro. Osim što je to unelo pometnju među ove narandžaste bolide, faktički se ništa neće izmeniti. Jer i bez da je uboga Angela rekla to šta je rekla, svako ko je logično razmišljao mogao je da shvati da od Srbije u EU nema ništa.

Uostalom, i Nemci su na primeru Grčke shvatili da njihov projekat Četvrtog rajha bez rata ne može da prođe lako. Nisu ni Grci sisali vesla, sad vidimo da im je logika bila "kad nas već okupiraju, daj da im to dobro naplatimo".

Stoga, mislim da možemo samo da se zahvalimo Angeli i Nemačkoj. Najpre, otvorili su oči svim nevernim Tomama. Onda su zapušili usta svim zagovornicima puzajućeg moljakanja "Evrope" da nas uzme pod svoje skute. Konačno, izbili su poslednji predizborni adut narandžastima, pa je sada velika šansa da konačno vidimo leđa najvećim štetočinama posle Miloševića.

Pa i mi da kažemo: Danke, Dojčland!

2 коментара:

Paralyze је рекао...

Danke Doucheland \o/

Milanche Vuckovic је рекао...

Nista ja tu ne bih dir'o! Bravo za tekst! :)