четвртак, 7. новембар 2013.

ЗВЕЗДА, ПАРТИЗАН И ПОМАХНИТАЛИ "НАВИЈАЧИ"


Потпуно идиотска замена теза у случају нереда на утакмици "Ц.Звезда" - "Партизан". Кажу: "Ц.Звезда" је, као организатор, крива јер је уместо 700 редара ангажовала њих (само) 312.

Да ли сте, господо из ФСС и Полиције (ма, са било ког нивоа и из било ког органа власти), заиста толики морони или се само правите? И ако сте морони - да ли сте рођени као такви, или сте таквима постали као последица ратова 90-их?

С једне стране имате хиљаду-две (или више?) помахниталих професионалних силеџија, с једином животном мисијом (или наредбом?) да направе хаос, пребијају, изазову екцес, убију... и то им, посебно јер је "подложено" ирационалном мржњом, не представља никакав проблем; са друге стране очекујете да им се супротставе "редари", махом пензионери који цепкају карте, или некакве приватне службе обезбеђења, чији рад није законом дефинисан, и у чијем су саставу најчешће ликови истог профила као они којима треба да "изађу на црту"?!
И уза то, једино "паметно" шта имате да урадите, је да суспендујете два стадиона? Насилнике, лудаке, манијаке ће зауставити то што пир не могу да изведу на трибинама? Да, бре: ви сте заиста морони. Можда и криминализовани морони.

Господо драга, решења су много једноставнија и много ближа, него што ви то желите да покажете.

За почетак, примените законе које имамо.
За наставак, предложите строже законе.
Без неке посебне муке, можете да спречите да се на било коју утакмицу унесе мотка или пиротехника, чак и упаљач.
Без неке посебне муке можете да региструјете изгреднике и да им ускратите право да дођу и на једну спортску приредбу, макар то била и трка троколица.
Није превелик труд потребан ни да се онај ко направи било какав изгред на било ком јавном догађају (не само спортском) пошаље на 20 година тешке робије... Само треба мало построжити Кривични законик, а мислим да вам свакодневни живот даје довољно разлога за то...

И да: потпуно исти третман треба применити према силеџијама "с ове стране" спортског терена, барабама попут Миладина Ковачевића.

Нема коментара: